سایت بدون برنامه نویسی را چطور بسازیم؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید این روزها امکان خلق و ساخت سایت بدون برنامه نویسی وجود دارد. یعنی بی آنکه دانش کدنویسی بدانید، می توانید وب سایت تولید کنید. در این مطلب همه چیز را دربارهٔ سایت بدون برنامه نویسی بیان کرده ایم و به شما نشان داده ایم که چطور می توان این کار را انجام داد. پس با موستانگ در این مقاله هم قدم شوید.
سایت بدون دانش کدنویسی
فرض کنید قرار است خانه ای را دکور کنید. برای دکور خانه، می توانید از متریال موجود در بازار خرید کنید. به عنوان مثال، گل و گلدان آماده، کوسن های آماده و … . از طرفی ممکن است ذهن خلاقی داشته باشید و خودتان دست به طراحی بزنید. مثلاً گل های مختلف را با هم ترکیب و کنید و یک گلدان متفاوت بسازید. یا این که پارچه بخرید و طرح جدیدی از کوسن را بدوزید! این نشان می دهد شما دو راهکار برای چیدمان منزل دارید. یا این که از المان ها و عناصر آماده در بازار خرید کنید و یا این که خودتان با «طراحی» آن را خلق نمایید. این اتفاق در طراحی سایت نیز می افتد:
- سایت را می توان با المان های آماده ساخت.
- یا این که برای تک تک المان ها، طراحی شخصی به کار برد.
نوع اول، یعنی ساخت سایت با المان های آماده، به عنوان ساخت سایت بدون برنامه نویسی شناخته می شود. همان طور که روشن است، در این نوع از سایت، المان ها جدید نیستند. تنها می توان با خلاقیت در چیدمان، ظاهر و سایتی متفاوت خلق نمود.
ابزار ساخت سایت بدون هیچ گونه برنامه نویسی
همان طور که در بخش قبلی بیان کردیم، برای طراحی سایت، شما دو راهکار پیش رو خواهید داشت.
۱- پول بدهید و از شرکت ها یا تیم های طراحی سایت بخواهید این کار را برایتان انجام دهند. اگر خودتان با طراحی سایت آشنا هستید، می توانید این مرحله را انجام داده و در صرف هزینه ها، اقتصادی تر عمل کنید.
۲- از سایت ساز و یا سیستم های مدیریت محتوا (CMS) استفاده کنید و سایت خود را خلق کنید.
ساخت سایت بدون برنامه نویسی با کمک سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS ها انجام می شود. رایج ترین و کاربردی ترین CMSی که برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد، ورد پرس است. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و بسیار آسان است. بنابراین به سادگی چند کلیک می توان وب سایت مورد نظر خود را با آن خلق کنید.
مزیت دیگر وردپرس این است که منابع آموزشی و انجمن های زبان فارسی غنی و زیادی در این زمینه وجود دارد که در سرعت عمل و رفع مشکل های به وجود آمده، کارساز خواهد بود.
چطور بدون کدنویسی، سایت تولید کنم؟
۱- به دنبال یادگیری وردپرس باشید. می توانید سیستم مدیریت محتوای دیگری را هم انتخاب کنید. اما وردپرس را توصیه می کنیم که یادگیری آسان تر و منابع غنی تری را در دسترستان می گذارد.
۲- دامنهٔ مورد نظر و هاست لینوکسی (وردپرس روی هاست های لینوکسی نصب می شود) مورد نظر را خریداری کنید. توجه داشته باشید که برای این مورد، شما باید از قبل هدف خود را به خوبی روشن کرده باشید. هم چنین از هاست هایی استفاده کنید که کیفیت و پشتیبانی خوبی را ارائه می دهند.
۳- دامنه و هاست را به هم متصل کنید. طوری که زمانی که دامنهٔ خریداری شده در آدرس بار مرورگر وارد شود، آن چه بر روی هاست نوشته اید، نمایش داده شود. لازم به ذکر است که اتصال دامنه و هاست از طریق ست کردن DNSها امکان پذیر است. اعمال شدن این تغییرات حدود ۴۸ ساعت زمان می برد.
۴- شروع به نصب وردپرس در هاست خریداری شده نموده و آن را پیکربندی نمایید.
۵- قالب مورد نظر را نصب کنید. قالب های آماده و رایگان زیادی برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس وجود دارد.
۶- افزونه هایی که لازم دارید (برحسب نوع وب سایت و اهداف خود) را نصب کنید.
۷- صفحات سایت را بسازید و آن ها را در منوها یا لینک های فوتر، قرار دهید.
۸- وبلاگ نویسی و محتوانویسی را شروع کنید.
۹- سئوی وب سایت را فراموش نکنید!
توضیحات کامل تر هر یک از این مراحل برای سایت بدون برنامه نویسی، را می توانید در سایر مقالات این وب سایت بیابید.
مزایای وردپرس برای خلق سایت بدون نیاز به برنامه نویسی
- وردپرس رایگان است.
- وردپرس امکان خلق هرگونه سایتی (شرکتی، تجاری، فروشگاهی، شبکه اجتماعی و …) را به شما می دهد.
- افزونه های رایگان و بسیار زیادی در وردپرس وجود دارد. این افزونه ها دست شما را برای شخصی سازی، بازتر می کند.
- یادگیری وردپرس آسان است. هم چنین منابع آموزشی فراوانی وجود دارد که دسترسی را آسان تر می نماید.
- وردپرس با زبان php طراحی شده است. بنابراین به راحتی با سرورهای لینوکسی سازگاری دارد.
جمع بندی
سایت بدون برنامه نویسی امکان پذیر است. کافی است تا با یکی از سیستم های مدیریت محتوای محبوب نظیر وردپرس، آشنا باشید. خوشبختانه برای یادگیری وردپرس، منابع فارسی فراوانی وجود دارد. اگر با مطالعه و کتاب خوانی راحت هستید، می توانید کتاب های غنی زیادی در این زمینه پیدا کنید. اگر ویدیوهای آموزشی برایتان راحت تر است، می توانید از آن ها استفاده کنید. حتی با صرف اندکی هزینه، شما می توانید به پکیج های حرفه ای و مربی وردپرس، دسترسی داشته باشید.
وردپرس به شما امکان خلق سایت بدون برنامه نویسی را می دهد. از طرف دیگر، فراوانی افزونه ها و قالب های آماده در وردپرس، امکان شخصی سازی بیش تری را برایتان فراهم می آورد. کافی است اندکی جست و جو کنید و با افزونه های مختلف و کاربرد هر یک از آن ها آشنا شوید.
به هر حال، سایت بدون برنامه نویسی، روش خوبی است تا بتوانید با صرف هزینه های کم و تقریباً صفر، به طراحی سایت مورد نظر خود بپردازید. توجه داشته باشید که بدون یادگیری اصول کار با وردپرس، هرگز توصیه نمی کنیم تا وارد این مقوله شوید. چرا که عدم یادگیری، می تواند آسیب های امنیتی مهمی را به وب سایت و در نهایت کسب و کار شما وارد کند. پس پیش از این که به سایت بدون برنامه نویسی بپردازید، لطفاً به خوبی وردپرس را یاد بگیرید!