EN

Search
Close this search box.

موستانگ، وحشیِ دوست داشتنی

Generic selectors
تطابق دقیق
جستجو در تیتر
جستجو در متن
Post Type Selectors

فهرست مطالب

نقشه سایت چیست ؟

نقشه سایت – موستانگ
نقشه سایت – موستانگ
نقشه سایت – موستانگ

 

چطور برای سایت جوملایی خود “نقشه سایت” بسازیم؟

اگر می خواهید بدانید که نقشه سایت چیست و چطور می توان یک نقشه سایت XML برای وب سایت خود تهیه کرد، این مقاله برای شماست. در ادامه و همراه با موستانگ ، داستان نقشه سایت را می خوانید، اینکه چطور به مرور زمان پیشرفت کرده است، اصلاً یک نقشه سایت چیست و چطور برای بهبود سئو سایتمان می توانیم آن را تهیه کنیم. همچنین این را نیز می گوییم که چطور آن را به موتورهای جستجو نظیر گوگل معرفی کنیم تا سایت جوملایی مان در هدایت ترافیک به سمت خود بهتر عمل نماید.

یک نقشه سایت چیست ؟

نقشه سایت فایلی است که اطلاعاتی درباره ارتباط میان صفحات، عکس ها، ویدئوها و سایر فایل های موجود بر روی وبسایت را فراهم می آورد. در زمان های اولیه پیدایش اینترنت، نقشه های سایت لیستی از صفحات یک سایت و ارتباط بین آنها را برای یک انسان بیان می کرد تا بتوان به درستی بین صفحات حرکت کرد.

به مرور زمان، جایگاه نقشه های سایت نیز بهبود پیدا کرد. یک انسان دیگر احتیاجی به نقشه سایت برای حرکت بین صفحات ندارد، اما موتورهای جستجو چرا! در واقع این روشی شد برای صاحبان وب سایت تا به موتورهای جستجو نظیر گوگل بگویند که چه URL هایی در یک نتیجه جستجو باید رتبه بندی بشوند و چه URLهایی نباید رتبه بندی بشوند. این جا زمانی بود که نقشه های سایت XML پدید آمدند. در این مقاله می آموزید که چطور یکی از آنها را برای سایت جوملایی خود ساخته و آن را به Google Search Console اضافه کنید.

یک نقشه سایت (XML) چیست ؟

از آنجایی که پیدا کردن مقصد های جدید بدون نقشه کار دشواری است، موتورهای جستجو نظیر گوگل نیز بدون داشتن یک نقشه سایت، که با استفاده از XML نوشته شده باشد، به سختی می توانند صفحات مهم یک وب سایت را پیدا کنند. نقشه سایت، به گوگل و سایر موتورهای جستجو می گوید که چطور می توانند صفحات سایت را پیدا کنند و این قضیه خیلی مهم است، زیرا بدون فهرست کردن یک سایت، گوگل نمی تواند محتوای آن را رتبه بندی کند.

یک نقشه سایت XML به شکل زیر است:

نقشه سایت - موستانگ
نقشه سایت – موستانگ

 

برای ساخت آن و اضافه کردنش به Google Search Console، به 3 مورد زیر احتیاج دارید:

  • یک وب سایت به روز
  • یک ابزار برای ساخت نقشه سایت
  • یک حساب کاربری در Google Search Console

تولید نقشه سایت

با مشاهده مثال بالا، باید متوجه شده باشید که یک نقشه سایت XML چگونه است. بله، ممکن است در ابتدا کمی ترسناک به نظر بیاید. اما نباید نگران این مورد باشید، زیرا همان طور که گفته شد، برای انسان نوشته نشده است، بلکه مخصوص موتورهای جستجو است تا بتوانند سایت شما را ایندکس کنند. اما چطور آن را بسازیم؟ ابزراهای بیشماری برای تولید نقشه سایت جوملایی شما وجود دارند. یکی از محبوبترین آنها xml-sitemaps.com است.

کار با آن بسیار ساده و قابل فهم است. بعد از ورود به سایتxml-sitemaps.com  ،کافی است تا لینک سایت خود را اضافه کرده و بر روی دکمه START کلیک کنید.

نقشه سایت - موستانگ
نقشه سایت – موستانگ

 

مدتی طول خواهد کشید تا تمامی URL های شما را لیست کرده و نقشه ای برای وب سایت جوملایی شما تهیه کند.

نقشه سایت - موستانگ
نقشه سایت – موستانگ

 

پس از آنکه نقشه سایت تولید شد، صفحه بالا را می بینید. بر روی گزینه view the sitemap details کلیک کنید.

نقشه سایت - موستانگ
نقشه سایت – موستانگ

 

بر روی گزینه Download کلیک کرده تا نقشه سایت خود را بگیرید. هنگامی که فایل sitemap.xml را داشته باشید، می توانیم به مرحله بعد برویم.

ارائه نقشه سایت به گوگل

بهتر است که نام فایل دریافتی را به sitemap.xml تغییر دهید. هنگامی که فایل  XML را داشته باشیم، می توانیم آن را در پوشه اصلی سایتمان آپلود کنیم. این کار به ما اجازه می دهد که در آدرس yourwebsite.com/sitemap.xml، به آن دسترسی داشته باشیم. اگر چند نقشه سایت داشته باشید، می توانید آن ها را به صورت sitemap_1.xml نامگذاری کنید.

در Google Search Console، به قسمت Sitemaps رفته و مکان نقشه سایت خود را وارد کنید. معمولاً: “https://yourwebsite.com/sitemap.xml”. پس از آن بر روی گزینه Submit کلیک کنید.

نقشه سایت - موستانگ
نقشه سایت – موستانگ
تمام شد! این روشی برای ساخت نقشه سایت XML  برای هر سایت جوملایی و ارائه آن به گوگل است.

 

و اما چند نکته

* نکته: یکی از کارهای مفید مرتبط با نقشه سایت، اضافه کردن آدرس URL آن به فایل robots.txt وب سایت است. این فایل را می توانید در پوشه اصلی وب سرورتان پیدا کنید. پس از باز کردن فایل، کد زیر را در آن وارد کنید:

Sitemap: https://www.yourwebsite.com/sitemap.xml

 

* نکته: روش های دیگری نیز برای ساخت نقشه سایت وجود دارد، ما تنها یکی از آنها را به شما معرفی کردیم. می توانید با استفاده از افزونه ها و به صورت پویا نیز این کار را انجام دهید. اگر می خواهید از یک افزونه برای این کار استفاده کنید، به Joomla Extensions Directory مراجعه کنید.

اهمیت وجود نقشه سایت برای چشم های انسان قابل مشاهده نیست، علاوه بر آن، این بدین معنا نیست که سایت شما را به عنوان اولین رتبه در گوگل نمایش می دهد. اگرچه، بدون وجود آن ممکن است موتور های جستجو نتوانند سایت شما را شناسایی کنند. بنابرین برای اینکه سایتمان بتواند در میان میلیون ها سایت دیگر زنده بماند، باید یکی از آنها را ساخته و به موتور های جستجو ارائه دهیم تا محتوای ما قابل ایندکس شدن باشد.

[*] برای ترفندهای کاربردی دیگر در حوزه وب، کافی است تا بخش پادوک ترفند را در وبسایت موستانگ همراهی کنید.

 

[*] مرجع: سایت joomshaper.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *