EN

Search
Close this search box.

موستانگ، وحشیِ دوست داشتنی

Generic selectors
تطابق دقیق
جستجو در تیتر
جستجو در متن
Post Type Selectors

فهرست مطالب

فریم ورک های جاوا اسکریپت | بهترین ها

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ

فریم ورک های جاوا اسکریپت، یکی از محبوب ترین پلتفرم ها برای ساختن برنامه است. برنامه هایی نظیر پیام رسان ها، فروشگاه های آنلاین، سایتها، اپلیکیشن های پردازشی و غیره. محصولتان چه کوچک باشد چه بزرگ، چه بخواهید front-end کار کنید چه back-end ، فرقی نمی کند! جاوا اسکریپت تقریباً برای هر پروژه ای مناسب است. اگر نام React و Angular را تا به حال شنیده اید، باید بگویم که اینها تنها دو مورد از انواع فریم ورک های جاوا اسکریپت هستند. پس با موستانگ همراه شوید تا با هم به معرفی بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت در حوزه طراحی وب بپردازیم.

با محبوب ترین فریم ورک های جاوا اسکریپت آشنا شوید

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
فریم ورک های جاوا اسکریپت – موستانگ

 

احتمالاً نام سایت های معروف زیر را شنیده اید:

  • Hulu
  • Flickr
  • Paytm
  • WSJ
  • Dictionary

می دانید که این سایت ها از جاوا اسکریپت استفاده می کنند؟ پس در ادامه با ما همراه شوید تا با محبوب ترین و پر استفاده ترین فریم ورک های جاوا اسکریپت آشنا شویم.

 

1- AngularJS

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Angular JS – موستانگ

 

Angular.js یک فریم ورک محبوب و متن باز برای کار front-end است که بیشتر برای توسعه ی وب اپلیکیشن های تک صفحه ای پویا یا dynamic single-page web application (SPA) استفاده می شود. بسیاری از سازمان های بزرگ، مثل PayPal ، LinkedIn ، Lego ، Hopscotch و غیره، از Angular JS برای طراحی رابط های کاربری خود استفاده می کنند. کاری که Angular JS انجام می دهد، اینست:

Angular همزمان با لود کردن کامل صفحه، تمام محتوای آن را هم به مرورگر کاربر منتقل می کند. وقتی که محتوا دانلود شد، با کلیک روی یک لینک از صفحه، دیگر لازم نیست که کل محتوای صفحه از اول لود شود، بلکه فقط آن قسمت از صفحه آپدیت می شود.

 

مهمترین تفاوت بین سایت های سنتی و سایت هایی که از Angular استفاده می کنند، اینست که:

Angular انتظار دارد که مرورگر، صفحه را بسازد. و این باعث می شود که بار کمتری روی سرور قرار بگیرد و در نتیجه صفحه سریع تر لود شود.

Angular ، به دلیل استفاده از تکنولوژی JSON ، کار را برای پردازش های داینامیک و پویا راحت تر می کند. هر برنامه نویسی که دانش پایه برای طراحی فرانت اند را داشته باشد (یعنی دانستن HTML5 و جاوا اسکریپت) ، می تواند به راحتی و خیلی سریع Angular را هم بیاموزد.

Angular در ابتدای کار، به TypeScript وابسته بود که باعث می شد تا در پروژه های متن باز پایدارتر عمل کند. ولی با آمدن نسخه های جدید، خیلی پیشرفته تر شده است.

*می پرسید TypeScript چیست؟

تایپ‌اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است که توسط مایکروسافت توسعه‌داده می‌شود. تایپ‌اسکریپت، پیشرفت‌داده‌شدهٔ جاوا اسکریپت است و بررسی نوع قوی و شئ‌گرایی واقعی را ذاتاً به آن زبان می‌افزاید. آندرس هجلزبرگ (پدر سی‌شارپ) در توسعهٔ تایپ‌ اسکریپت فعالیت داشته‌ است.

 

2- React

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
React – موستانگ

 

React در سال 2013 منتشر شد و یکی از بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت است که سریعتر از بقیه هم پیشرفت می کند. React برای طراحی رابط های کاربری (UI) برنامه ها استفاده می شود. معمولاً برنامه های بزرگ با تعداد کاربران فراوان، نظیر فیس بوک و اینستاگرام از React در طراحی UI خودشان استفاده می کنند.

همیشه بین انتخاب Angular و React جنگ بوده است. React در مقابل Angular منعطف تر است، زیرا طراحان باید با کتابخانه هایی مستقل کار کنند و زمان پاسخ هم به مراتب بهتر است. هر پروژه React می تواند یک معماری متفاوت داشته باشد. React بیشتر برای قسمت View در معماری MVC استفاده می شود. با react ، هر زمان بخواهیم view را آپدیت کنیم، دیگر لزومی به وصل شدن به سرور و گرفتن یک view جدید نداریم.

وقتی می خواهید برنامه ای طراحی کنید که چند view دارد، React JS بهترین انتخاب است. همان طور که میدانید، هر صفحه بوسیله چند ویجت یا کامپوننت ساخته می شود و استفاده از Angular اینجا پیشنهاد نمی شود، چون ممکن است پیچیدگی ها و مشکلات زیادی درست کند. اما React JS یک گزینه خوب برای ساختن صفحه هایی است که با ویجت و کامپوننت درست می شوند.

 

 

3- Ember.js

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Ember – موستانگ

 

Ember هم یکی دیگر از فریم ورک های جاوا اسکریپت است که متن باز بوده، هم برای ساختن سایت ها و برنامه های یک صفحه ای استفاده می شود و هم برای برنامه های وبی بزرگ. وبسایت هایی نظیر LinkedIn ، Vine و Live از Ember بهره می برند. همچنین برای توسعه اپلیکیشن های دسکتاپ و موبایل هم می توان از آن استفاده کرد. یکی از جاهایی که به طور محسوس از Ember استفاده می شود، در Apple Music است.

بر خلاف Angular و React که بیشتر منعطف و کمتر خودسر هستند، Ember خیلی خودسر است. یعنی چی؟ یعنی برای خودش کلی فرضیات دارد و طراح را مجبور می کند که این فرضیات را قبول کند!

اگر از نظر آپدیت بخواهیم بررسی کنیم، Ember از خیلی از فریم ورک های جاوا اسکریپت جلوتر است. (بطور مداوم، ویژگی های جدیدی به آن اضافه می شود). از نظر پشتیبانی، Ember از Meteor بهتر است اما از نظر راحتی راه اندازی و نصب نه. Ember همچنین فریم ورک های Polymer و Mithril را شکست می دهد (بعنوان بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت سمت کاربر یا client-side ).

 

چیزی که کاربران Ember را بیشتر از فریم ورک های دیگر جاوا اسکریپت خوشحال می کند، API کاربر پسندانه آن است. یعنی خیلی راحت می فهمیدش و می توانید با آن کار کنید. این ویژگی، این امکان را به شما می دهد که تابع های بسیار پیچیده را با روش هایی قابل فهم تر پیاده سازی کنید. در واقع همه چیز کاملاً فراهم شده تا به عنوان یک توسعه دهنده، بتوانید خیلی راحت و به سرعت یک پروژه را شروع کنید.

 

4- Vue.js

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Vue.js – موستانگ

 

Vue.js در سال 2014 منتشر شد و به عنوان رو به جلوترین فریم ورک جاوا اسکریپت شناخته می شود. Vue یک فریم ورک سبک و رو به جلو است که بیشتر مفاهیمش از React JS و Angular JS سرچشمه می گیرد.

استایل تمپلیت آن شبیه به Angular و پشتیبانی آن از کامپوننت ها، شبیه به React است. Vue می تواند یک راه حل آسان و البته سریع برای اپلیکیشن ها، رابط های کاربری (UI) و صفحه های پویای وب باشد. حتی می تواند به توسعه اپلیکیشن های وبِ تک صفحه ای نیز کمک کند.

[*] یکی از مهمترین دلایل برای اتخاب Vue به جای React ، اینست که:

در Vue ، وابستگی کامپوننت ها بطور پویا کنترل می شود. بنابرین وقتی تغییر حالتی رخ داد، سیستم به راحتی می فهمد که چه کامپوننتی را باید دوباره نشان دهد. این ویژگی، باعث می شود تا طراح دیگر وقتش را برای بهبود عملکرد آن ها اختصاص نداده و در نتیجه بیشتر بتواند روی ساختن برنامه تمرکز کند.

 

5- Backbone.js

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Backbone.js – موستانگ

 

Backbone.js یک فریم ورک جاوا اسکریپت سبک است که در سال 2010 منتشر شد و از آن زمان به بعد، بعنوان یک فریم ورک منعطف برای کدهای ساختار یافته شناخته می شود. این فریم ورک به توسعه دهندگان کمک می کنند تا اپلیکیشن های وبِ تک صفحه ای و اپلیکیشن های سمت کاربر (client-side) که در مرورگر اجرا می شوند را توسعه دهند.

Backbone از معماری MVP استفاده می کند. یعنی داده را در قالب Model می چیند، Document Object Model (DOM) را در قالب View ، و سپس این دو را از طریق event ها به هم متصل می کند.

برخلاف سایر فریم ورک ها ، Backbone کاربر را مسئول انتخاب بهترین ابزار برای پروژه می داند. قسمت تمپلیت سازی در این فریم ورک وجود ندارد.

شرکت هایی نظیر Sony Entertaiment Network ، Airbnb و SoundCloud ، از این فریم ورک برای توسعه پروژه های خود استفاده می کنند.

 

6- Mithril.js

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Mithril – موستانگ

 

Mithril ، یکی از فریم ورک های جاوا اسکریپت است که کمتر شناخته شده اما فریم ورک مدرنی است که بیشتر برای توسعه اپلیکیشن های تک صفحه ای و سمت کاربر استفاده می شود. این فریم ورک ، بسیار سبک و سریع است (فایل gzip آن، کمتر از 8کیلوبایت وزن دارد).

Mithril در حال حاضر توسط شرکت هایی نظیر Nike و Fitbit و Lichess استفاده می شود. این فریم ورک از یک الگوریتم DOM پیشرفته و بهبودیافته استفاده می کند تا حجم آپدیت های DOM را به کمترین مقدار ممکن برساند.

 

7- Polymer.js

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Polymer – موستانگ

 

Polymer هم یکی دیگر از فریم فرک های جاوا اسکریپت است که متن باز بوده و برای توسعه اپلیکیشن های وب با کامپوننت ها استفاده می شود. این فریم ورک توسط برنامه نویسان گوگل ساخته شده و در تعداد زیادی از سرویس ها و وبسایت های گوگل ، همچنین سرویس هایی نظیر YouTube ، Google Play Music و Netflix بکار گرفته می شود.

Polymer به دلیل تمرکز بر طراحی ساختاریافته، توانسته توجه زیادی را در بازار به خود جلب کند. کامپوننت ها ، یکی از بزرگترین نقاط قوت Polymer محسوب می شود و به همین دلیل است که از کامپوننت های وب بهتر پشتیبانی می کند و نسبت به React هم ماژول های آفلاین بهتری دارد. قدرت Polymer و React می تواند با هم بکار گرفته شود تا بتوانیم طراحی های بهتری بر مبنای کامپوننت ها داشته باشیم.

 

8- Node.js

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Node JS – موستانگ

 

اگر به دنبال یک پلتفرم متن باز و cross-platform (که بتواند روی چند سیستم عامل اجرا شود) می گردید که بتوان کدهای جاوا اسکریپت را -خارج از مرورگر- در آن اجرا کرد، Node.js به دردتان می خورد! این فریم ورک ، که یکی از پردانلودترین هاست، بیشتر برای ساختن سرویس ها و API های بک اِند (back-end) و همچنین اپلیکیشن های شبکه ای به درد می خورد. Node.js پلتفرمی است که بر روی موتور جاوا اسکریپتِ گوگل کروم ساخته شده است. (V8 Engine)

 

9- Svelte

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Svelte – موستانگ

Svelte عضو جدیدی برای خانواده فریم ورک های جاوا اسکریپت (front-end) است. این فریم ورک ، با فریم ورک های سنتی و محبوبی که در این مقاله معرفی کردیم، متفاوت است. این فریم ورک 3 سال پیش معرفی شد و به خاطر ساده بودنش است که روز به روز به محبوبیتش اضافه می شود.

 

10- Meteor.js

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Meteor – موستانگ

 

Meteor یک فریم ورک متن باز، full-stack  (مخصوص front-end و back-end) و رایگانِ جاوا اسکریپت است که توسط Node.js نوشته شده است. به درد ساخت اپلیکیشن های کوچک و واکنش گرا می خورد. با استفاده از این فریم ورک ، می توانید با کمترین میزان کدنویسی و تنها با یک زبان برنامه نویسی (یعنی جاوا اسکریپت) ، برای هر دستگاهی اپلیکیشن بنویسید. این نوع رابط کاربری، چیزی است که بیشتر شرکت ها به دنبال آن هستند. سازمان هایی نظیر Mazda ، Honeywell و Qualcomm از فریم ورک Meteor استفاده می کنند.

 

11- Aurelia

فریم ورک های جاوا اسکریپت - موستانگ
Aurelia – موستانگ

 

Aurelia مجموعه ای از ماژول های متن باز و مدرن جاوا اسکریپت است که به عنوان نسل جدید فریم ورک های UI شناخته می شود. این فریم ورک توسط Blue Spire پشتیبانی شده و بعنوان یک پلتفرم برای ساخت مرورگرها و انواع اپلیکیشن های دسکتاپ و موبایل استفاده می شود. Aurelia از زمانی که منتشر شده، توانسته توجه زیادی را در بازار به خود اختصاص دهد. شرکت هایی نظیر Freska ، Ordami و BTEK Software از این فریم ورک در پروژه های خود استفاده می کنند.

 


[*] شما چه تجربه ای از انواع فریم ورک های جاوا اسکریپت دارید؟ از کدامشان استفاده می کنید؟ نظرات خود را می توانید در پایین همین نوشته و در قسمت ثبت دیدگاه ها با موستانگ در میان بگذارید. برای مطالب جذاب بیشتر نیز کافی است تا ما را در قسمت پادوک تازه ها دنبال کنید.

[*] مرجع: سایت Geekflare

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *